"Ze hebben hebben de workshop Werken met Netwerken voor ons in een online jasje gestoken. Dit heeft erg goed uitgepakt."

Het gedachtegoed van Werken met Netwerken past erg goed bij JOGG. Daarom hebben we met een aantal experts ook de train de trainer gevolgd. Nicoline en Monique wisten direct een ontspannen sfeer te creëren en het enthousiasme in ons naar boven te halen. Ze staan open voor eigen inbreng, zijn toegankelijk en hebben goed meegedacht hoe we deze training zo passend mogelijk kunnen maken voor onze organisatie.

– Melissa Kolhorn | Adviseur JOGG-aanpak

"De unieke mix van onderzoek en actie maakt Bureau Eigentijds Veranderen een prettige partner om mee samen te werken"

Dankzij hun analyse van de Toegang – die op een goed toegankelijke en begrijpelijke wijze uitgewerkt is – heeft de gemeente Meppel een waardevolle startfoto ontvangen voor verdere ontwikkelingen. 

De training Werken in Netwerken is door de medewerkers van de gemeente en lokale partners goed gewaardeerd. De nuchtere en praktische aanpak leidt tot mooie resultaten.     

– Dieger ten Berge | Programmaleider Sociaal Domein

 

"Als trainer nam ze de lead om een lerende cultuur te creëren"

Enige jaren geleden begonnen we een meerjarig traject om in de gemeente Assen “Werken met Netwerken” als gedachtegoed via trainingen uit te rollen. Deze bij Wageningen University & Research ontwikkelde benadering sluit goed aan bij de beleidsopgaven rond overheidsparticipatie. 

Nicoline speelde en speelt een cruciale rol in dit traject. Als initiatiefnemer wist ze het traject bij alle betrokkenen positief onder de aandacht te brengen. Als kartrekker houd ze overzicht op alle wezenlijke aspecten van een verandertraject (communicatie, planning, spirit, ruimte om op eigen tempo positief in te stappen, etc.). Dit met een functionele managementstijl en een principiële houding tav kwaliteit.

Als trainer nam ze de lead om een lerende cultuur in het trainersteam te creëren. Waardoor de training op werkvormen en inhoud blijft groeien en steeds nauwer aansluit bij de werkelijke leervragen van de deelnemers. In de samenwerking is Nicoline een Top trainer geworden voor deze Wageningse methodiek die ze nu ook met verve uitdraagt.

– David Postma | Wageningen UR

“Ze combineert visie met een open manier van communiceren”

 

Samenwerken met Monique is kennismaken met een gedreven en betrokken professional. Ze combineert visie met een open manier van communiceren, waardoor ze inspirerend is voor anderen.

– Mirjam Kuin | Directeur WIJ Groningen

Nicoline is een zeer ervaren en gedreven veranderaar. Ze is een creatieve denker en combineert dat met een praktische houding. Ze weet wat ze wil en staat daarbij ook open voor anderen, zeker voor vernieuwingen. De afgelopen jaren heb ik haar leren kennen als een drijvende kracht binnen het netwerk Overheidsparticipatie voor gemeenten. Ook de komende tijd bouwt ze weer mee aan het programma Democratie in Actie.

– Jornt van Zuylen | Kwartiermaker Democratie in Actie, BZK

Onder begeleiding van Nicoline en Monique zijn we als groep, vanuit de gemeenten Venlo en Peel en Maas en de Veiligheidsregio Limburg Noord, met de tools aan de slag gegaan en hebben onze eigen leervragen onderzocht. Uit enthousiasme zijn we zelf de train de trainer module gaan volgen, dit gaf nog weer verdiepende inzichten in de methodiek. Het mooie van deze training is dat je door het toepassen van de tools en de gekregen inzichten constant kunt blijven aansluiten op de dagelijkse praktijk. Monique en Nicoline zorgden voor een fijne sfeer in de groep waardoor er optimaal geleerd kon worden.

– Luc van Doesum en Carmen Meerbeek | Gemeente Peel en Maas

Met alle organisaties die samenwerken in de Kajuit, een algemene voorziening, hebben we de training Werken met Netwerken gevolgd. We hebben inzicht gekregen in processen die spelen bij netwerksamenwerking, geleerd hier woorden aan te geven en er mee aan de slag te gaan. Het was een mooie ervaring die ons stappen verder heeft gebracht en waar we op kunnen door bouwen. Nicoline en Monique zijn kundige trainers die je prettig begeleiden. Al met al een echte aanrader!

– Anka Hoven (social work) en Esther Lohuis (directeur) | Stichting Welzijn en Dienstverlening Delfzijl SWD