Organisatieontwikkeling

Verder helpen van organisaties door onderzoek, procesbegeleiding en training

Soms is er bij de vraag van een organisatie eerst onderzoek nodig naar de “foto van het nu”. Om goed te weten van waaruit je vertrekt en te komen waar je wilt zijn. Dat onderzoek doen we samen en helpt bij het ontwerpen van het veranderproces.

Waar nodig maken we gebruik van waardenprofielen (Graves). Hiermee worden overtuigingen en drijfveren van teams en medewerkers helder. Deze informatie helpt bij het ontwerpen van een passend ontwikkeltraject.

Onderweg zetten we waar gewenst training in, zowel bestaand als maatwerk.

 

Training

Praktische handreikingen voor succes in (gelijkwaardige) netwerksamenwerking

We bieden training op gebied van netwerksamenwerking en maken werkateliers op maat.
Door de koppeling van theorie en casuïstiek uit de werkpraktijk helpen we deelnemers een stap verder met hun vraagtukken. Of het nu gaat om interactieve beleidsontwikkeling of kunnen opereren in een veranderende werkomgeving, de netwerk tools bieden handvatten en nieuwe richting. Denk aan thema’s als sportakkoorden, transformatie sociaal domein, omgevingswet, energietransitie en de woonopgave.

 

 

 

Coaching

Veranderingen in een organisatie vragen vaak ook persoonlijke veranderingen

Ondersteuning is daarbij soms wenselijk. Dat bieden wij in de vorm van coaching. We gaan uit van de persoon in zijn of haar context, zowel werk als privé. We verweven kennis van NLP en veranderkunde in onze begeleiding.